Radonsanera ditt hus och trädgård

Avhannah

Radonsanera ditt hus och trädgård

Det kan ibland vara lite klurigt att få både växter och insekter att trivas i din trädgård. När du väl fått till en bra balans av växtlighet och besök av bin kan det kännas som en frizon. Ett ställe där du kan slappna av efter en lång arbetsdag. Något som många dock glömmer bort är att kolla radon.

Växter kan ge bättre luft inomhus, men de kan tyvärr inte ta bort radon i huset. Du kan därför behöva göra en radonsanering om du har för höga halter av radon i ditt hem. En radonsanering görs efter en mätning och besiktning. Det är alltid utbildad och kunnig personal som utför saneringen. En radonsanering kan utföras på olika sätt för att se till så att kunden får bäst resultat.

Radon är skadligt

För höga halter av radon är skadligt för människor. Enligt Folkhälsomyndigheten har det visat sig finnas ett tydligt samband med lungcancer och radon.

En levande trädgård för biologisk mångfald

En levande trädgård kan vara både rogivande och bra för din hälsa. Växter renar luften och blommor gynnar biologisk mångfald och bin. Har du inte tidigare erfarenhet av plantering av blommor kan du alltid läsa dig till information på nätet. Vet du inte vad du ska plantera i din trädgård kan det också finnas inspiration online.

Om författaren

hannah administrator