Skapa en vacker gravplats

Avhannah

Skapa en vacker gravplats

En av livets svåra stunder är när du tvingas ta avsked av nära och kära som gått bort. Därför kan det vara bra att ha en fint dekorerad gravplats att gå till. En liten plätt med en eller två plantor som skapar en stämningsfull känsla.

Här får du lära dig mer om trädgårdsarbete i samband med gravplatser. Vad kan du plantera under året? Finns det några växter som passar bättre än andra?

Professionell hjälp inför begravning och gravplats

Även om du kan göra mycket själv när det gäller graven kan du inledningsvis få bra hjälp av din begravningsbyrå. Gå in på lovebegravning.se för att läsa mer om professionell rådgivning när det gäller blommor och gravplats. Lova Begravning är en byrå du kan lita på när det gäller bemötande och rådgivning. På lovabegravning.se står det mer om de olika tjänster som erbjuds. Hemsidan lovabegravning.se innehåller även kontaktuppgifter såsom telefonnummer och mejlformulär för att få tala med en rådgivare. Begravningsbyrån erbjuder även lokala rådgivare. Gå in på lovabegravning.se och sök på olika städer för att hitta din lokala begravningsbyrå.

På lovabegravning.se finner du även information om begravningsblommor. Där kan du läsa mer om såväl blommor till kistan som till urnan. Dessutom står det mer om sorgbuketter och kransar på lovabegravning.se.

Dekorera gravplats

När du ska dekorera gravplatsen utgår du från samma principer som vid en vanlig anläggning av rabatt. Du bör alltså tänka på både höjd och egenskaper hos de växter och plantor du väljer. Längst bak brukar de högre växterna göra sig bra eftersom de också täcker lite utåt kanterna, vilket skapar en mjuk känsla över graven. Du skapar sedan en enhetlig känsla med hjälp av växter i en och samma färg.

Strax innan tjälen försvinner kan du börja plantera penséer eftersom de kan sättas på mindre djup. När nattfrostrisken är över kan du plantera småväxter i kruka med lång blomningstid. Narcisser är bra plantor eftersom rådjuren håller sig från dessa.

Tänk på att vattna graven rikligt under den varma årstiden. Står graven i soligt läge behöver du välja tork- och soltåliga växter och vattna flera gånger under sommaren. Begonior är tacksamma blommor att plantera på sommaren.

Under hösten kan du plantera ljung som är en tålig växt. Den gör sig väldigt fin tillsammans med mossa. Vill du skapa ett vackert arrangemang under vintern kan du skapa olika sammansättningar av granris, silverek och bärljung.

Om författaren

hannah administrator