Skapa din egen trädgårdsoas

Avhannah

Skapa din egen trädgårdsoas

Att ha en frodig trädgård som är i balans är mångas dröm och målbild. För att du ska få en sådan trädgård krävs lite planering och smarta val. En viktig del för att få en prunkande trädgård är att göra bra växtval. Om du inte riktigt vet vad du ska plantera i din trädgård är ett tips att gå in på flo-rea.com som är en fröhandel online. Där kan du hitta massvis med olika typer av fröer. Du kan på flo-rea.com även hitta en odlingsskola där du kan hitta massor med matnyttig information.

Planering är nyckeln

Det finns massor med blommor och växter som du kan ha i en trädgård. Det viktiga med att få en riktigt fin trädgård är som sagt planeringen, som är grundbulten för att lyckas. Utgå ifrån hur din trädgård faktiskt ser ut, hur mycket sol som du har på olika ställen och vilka växter som skulle må bäst i din trädgård. Var noga när du planterar och väljer ut växtplats. Välj en växtplats utifrån växtens behov. När du har hittat en bra växtplats ska du tänka på att gräva ett ordentligt planteringshål. Sköt sedan om växten efter dess behov.

Välj härdiga och lättodlade växter

Det är även viktigt att du tar växtzonen som råder där du bor i beaktande när du ska planera din trädgård. Det finns många växter som är kräsna och som inte klarar av att växa i olika växtzoner eller i vissa jordmåner. Om du vill ha en fin trädgård är det en bra idé att välja växter som är härdiga och lättodlade, speciellt om du är nybörjare. Börja även i liten skala i början och utöka trädgården eftersom. Det är enklare att gå den vägen än tvärtom. Ett tips är att anpassa trädgården efter tiden du har att lägga på trädgården.

Om författaren

hannah administrator